November 2016

Even kennismaken!

Drie teckmetiers of musketecks van Regina en Marc

Hallo, lieve teckelliefhebbers, andere mensen ook van harte welkom op de leukste teckelwebsite (oké, oké… is mijn mening!)

Marion heeft mij gevraagd om de site nog meer op te leuken door een column te schrijven. Of eigenlijk deed Cees het woord maar niet om het een of ander, ik was uiteraard zeer vereerd. Ooit ben ik op deze site terecht gekomen in de zoektocht naar een teckel (hoe kan het ook anders).  Ik moet zeggen ik genoot echt van deze site: Informatie, leuke, lieve en komische foto’s voorzien van dito verhalen en teksten. En roze… vooral erg roze!

Toen we contact kregen met de familie Zwart achter Black Palace Teckels troffen wij dan ook net als hun site lieve, gezellige, humorvolle mensen (wel minder roze dan de site!) met vooral een groot liefdevol hart voor hun vijf teckeldames en, wanneer aan de orde, voor de pups die er geboren worden. Tijdens de eerste kennismaking met het hele span, “Kom eens teckelsnuiven” stelde Marion mij ooit door de telefoon voor, werden wij dan ook direct besmet met het teckelvirus (volgens mijn staat dit ‘virus’ daar gewoon achter de voordeur te wachten op argeloze en teckelloze bezoekers om bij binnenkomst zich direct in je hart te nestelen.) Er was geen ontkomen aan: Wij ‘bestelden’ onze teckel.

 

Het leven in een hot-dog is zo slecht no niet! Links; Undercover Faith, Rechts; Puppen V-Nest.

Het teckelvirus bleek MDS te zijn: ‘Multiple Dachshund Syndrome’ dus was het onmogelijk het er bij een te laten. Nu, zo’n 1 ½ jaar verder, zijn we inmiddels de trotse eigenaren van drie van deze heerlijke wezentjes. Twee dropjes (Black and Tan) Frutsel en Floortje en een chocolaatje (Chocolate and Tan) Brownie. Omdat ik zo af en te wilde laten weten hoe het met ze ging stuurde ik foto’s en liet af en toe van me horen in het gastenboek van de site. Want zoals Marion zegt: “Samen maken we er iets moois van!” 

Ik hoop iedereen te plezieren door te proberen leuke stukjes voor de site te schrijven met, meestal, mijn teckelgezin in de hoofdrol, zolang de inspiratie, mijn hersenspinsels zoals ik het noem, er is om van de dagelijkse en misschien voor de lezer ook wel herkenbare ervaringen met onze teckels verhaaltjes te maken. Leuke, gezellige, misschien soms aandoenlijke stukjes; maar ik hoop er vooral veel humor in te verwerken voor de broodnodige lach in het vaak zo serieuze leven. Ik ben geen professionele schrijfster maar als kind schreef ik altijd al graag een opstel. (In vroeger tijden zo genoemd! Tegenwoordig zijn daar luxe termen voor als: Essay, betoog of artikel. En in dit geval: Column.)

Regina met haar stoute teckelfamilie; links Frutsel, midden Brownie, rechts Floor

Het spreekt voor zich dat niets van deze stukjes gekopieerd en gebruikt mag worden door derden voor andere doeleinden (enzovoort, enzovoort) op straffe van… nou ja, iets ergs (we bedenken wel iets).

Wat uiteraard is toegestaan dat alle lezers anderen mogen wijzen op deze leuke website om er toch vooral eens een kijkje op te nemen. Ik schreef al eens: DE remedie voor als je eens in een dip zit (en ik spreek uit ervaring): Dobberen op Black Palace Teckels.nl met of zonder chocolade!

Op internet vond ik ooit dit gedichtje: En ere wie ere toekomt; ik kan het zelf niet beter verwoorden. Dus wil ik jullie hiervan even laten mee genieten:

DE VRIENDSCHAP VAN EEN TECKEL,
IS EEN VRIENDSCHAP VOOR HET LEVEN,
VOOR EEN ANDER NIET TE ZIEN,
HOEVEEL EEN TECKEL JE KAN GEVEN

WANT BEN JE EENS VERDRIETIG,
DAN KIJKEN ZE JE AAN,
ALSOF ZE ZEGGEN WILLEN,
‘K ZAL ALTIJD NAAST JE STAAN

EN ALS JE DAN WEER VROLIJK BENT,
DAN SLAAN ZE MET HUN STAART,
EN BLAFFEN ZE, ALSOF ZE WILLEN ZEGGEN,
“DAT HEBBEN WE WEER GEKLAARD”

ZO’N VRIENDSCHAP IS EEN WONDER
EEN WONDER OM TE BELEVEN
ZO’N VRIENDSCHAP KAN GEEN MENS,
JE IN HET LEVEN GEVEN!

Tot de volgende keer!

Lieve teckelgroet, Regina

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?