Over Teckelkennel Black Palace

 

Wij zijn de Familie Zwart. Cees, Marion, Billy-Ray, wij wonen in Anna Paulowna sinds 1984 waar wij een oude boerderij kochten in het buitengebied welke we in 1985 hebben gesloopt.
In plaats van die boerderij hebben wij een nieuw landhuis met dubbele garage en 4 hondenkennels met zowel binnen en buitenrennen gebouwd.

In die boerderij realiseerden wij onze grote wens en fokten ons eerste nestje honden, t.w. Dobermann Pinschers; vanaf die tijd hebben wij ons altijd zuiver hobbymatig bezig gehouden met het houden en fokken van honden.

Onze kennelnaam; from Black Palace is ontstaan door het samenvoegen van onze achternaam en het huis wat wij bouwden in 1985 wat in onze ogen ons paleis was.

Tot november 2005 hebben wij hier, een vrijstaande villa dus, gewoond. We zijn toen verhuist naar de zogenaamde “bewoonde wereld”, in het dorp zelf dus, van Anna Paulowna.

In 2007 is onze Qwispel (Stammoeder) geboren en vanaf eind januari 2008 bij ons gekomen.   Zo begon het fokken met onze huidige kortharige standaardteckels in December 2010., na een korte pauze, fokten we toen ons J- teckelnestje.

Onze kennelnaam from Black Palace, staat geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland, onder nummer 24636 sinds 1984.

Onze liefde voor dieren maar in het bijzonder voor honden heeft ons doen besluiten om zo nu en dan een nestje te fokken.
Na het officiële coupeerverbod bij de Dobermann’s en meerdere andere rassen hebben wij besloten om verder te gaan met echte “Dober”Teckels.
Sinds oktober 2011 zijn wij erkend Nederlandse Teckel Club (N.T.C.) Fokker, het zal u niet ontgaan zijn dat ik op deze site het logo van de N.T.C. gebruik.

F nestje week 6 en G dame Give A Little Bit FBP week 5

Om zo goed mogelijk te kunnen fokken, fokken wij volgens hun richtlijnen, dit betekend dat wij eerst goed kijken of de teef en reu waarmee wij willen fokken, gekwalificeerde honden zijn, zij worden gekeurd op schoonheid en op gezondheid.
Ook fokken wij uitsluitend met hondjes welke hun karakters van het juiste kaliber zijn. Het betekend ook dat we goed de bloedlijnen en erfelijkheidsfactoren bekijken en afwegen om zo veel mogelijk vervelende, maar vooral levensbedreigende fouten uit te sluiten.
Jammer genoeg geeft dit niet altijd de garantie om een volmaakt nest te creëren.

Onze inzet is vooral ook gericht op het welzijn van onze pups dit doordat wij zeer veel tijd en aandacht aan de inprentingperiode besteden.
Wij zijn van mening dat het karakter van welke hond ook voor 75% word gevormd in de inprentingperiode.

Onze Dober’s waren daar goede voorbeelden van, we passen deze nu nog altijd op dezelfde manier toe bij onze teckelpups, om ook van deze pups sociale honden (superteckels) te maken.­
Wij hopen u enige indruk te hebben gegeven van de motivatie en werkwijze waar wij ons mee bezig houden.

 

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?