Februari 2019

Zeg nou zelf…Westzaanse Zeg Nou Zelf FBP nu Yara wellicht in opleiding voor de brutaalste Musketeckel

Is het niet heerlijk om een huis vol teckels te hebben? Drie van die eigenwijsheden is op sommige momenten best al een huis vol. Maar zeg nou zelf: Hoe heerlijk is het om zo af en toe weer eens bij een nieuw geboren nestje puppy’s op kraambezoek te gaan voor een sessie puppy knuffelen. Het blijft toch altijd enig zo’n horde miniteckeltjes die een kraambench en later ook de rest van de kamer op stelten zetten. Maar, zeg nou zelf, drie teckels in ons eigen huis is eigenlijk wel genoeg… toch!?

Maar toen een tijdje geleden Faith bij ons logeerde merkten we dat een vierde Musketeckel helemaal niet misstond in ons gezin. En zeg nou zelf, als je er al drie gewend bent maakt een vierde eigenlijk niet zoveel verschil.


Zeg Nou Zelf FBP nu Yara kun je zoiets ook maar iets weigeren

Eerder hebben we al eens voor de keuze gestaan maar uiteindelijk toch niet gedaan. Ik ben dan wel van mening dat je niet genoeg teckels om je heen kan hebben; manlief vond drie zat. En, zeg nou zelf, als het op verzorgen en huishouden aankomt, heeft ie eigenlijk best wel gelijk. Maar achteraf bleef toch die twijfel: Manlief heeft vanaf de eerste dag dat we ooit bij Black Palace beland zijn een speciale band met Poker-Face. Altijd als we op visite komen moet zij bij hem op schoot om te knuffelen en manlief is weg van haar. Hij had ooit de wens uitgesproken als Pokertje puppy’s kreeg hij toch wel graag van haar een puppy wilde. En, voor wie ze gezien hebben, zeg nou zelf: zat Poker’s eerste nestje niet vol met prachtige zeer knappe en lieve teckeltjes? Om precies die reden kwam er nog een nestje van mama Poker-Face en papa Indiana Jones (maar dan zonder stoere hoed)Z
eg Nou Zelf FBP nu Yara in opleiding bij Save this Selfie FBP nu Floortje om zo snel mogelijk het hart te veroveren van baasje Marc

En toen… ging manlief toch overstag. Dus… Om met zo’n geboortekaartjestekst te spreken: Kan ik u vol vreugde en blijdschap mededelen dat wij op 5 januari 2019 de trotse ‘ouders’ zijn geworden van onze vierde Musketeckel: Zeg Nou Zelf FBP. En mag iedereen het weten dat zij bij ons Yara zal heten.

Want zeg nou zelf: is het niet heerlijk om nog zo’n lief, schattig, zacht wezentje in je gezin te verwelkomen dat je ’s nachts wakker houdt met klaaglijk zielig gehuil omdat ze nog aan een nieuwe slaapplaats moet wennen (en ook nog in haar eentje), je huis de eerst komende maanden nog onder plast en poept terwijl wij verwoede pogingen doen om aan te leren dit buiten te doen. Kirrend van trots en complimentjes roepend gehurkt of op de knieën zittend naast het hummeltje als het haar gelukt is buiten een plasje of poepje te produceren. En eenmaal weer binnen haar messcherpe minitandjes graag in allerlei voor haar nieuwe of onbekende zaken zoals het meubilair of kussens zet. Het eerste ‘commando’ wat ik haar dan ook aanleer is ‘los’. Want, zeg nou zelf, we hoeven ons niet alles te laten welgevallen!

In een roze wolk kom je als Black Palace Teckelbaby echt het beste uit; Zeg Nou Zelf

Yara blijkt een pittige, slimme meid; Na een dag even de kat uit de boom te hebben gekeken kwam zij tot de conclusie dat zij, zo klein als ze is, wel even de dienst uitmaakt in de roedel. Zo jaagt ze Brownie regelmatig de kamer door. Terwijl ‘ome’ Brownie zo voorzichtig als hij kan met haar speelt piept zij hard net alsof ze ernstig bezeerd raakt, op haar rug rolt en als hij dan inhoudt… Bijt zij hem in zijn poot. Of neus … Ze stort zich op het speeltje van Floortje als die ermee bezig is, op zich best een riskante onderneming want Floortje is erg bezitterig op haar speelgoed. Maar wonder boven wonder komt ze er vanaf met slechts wat gegrom van Floortjes kant. En soms mag ze zelfs meespelen wat voor Floortje best uitzonderlijk is. Als ze met z’n vieren op de bank liggen pikt ze niet zelden moeiteloos het beste plekje in. Wurmend met haar lijfje schuift ze zich overal tussen en zet soms zelfs wat gegrom in als een ander haar toevallig aanstoot. En zelfs… is met haar 13 weekjes oud al uit haar bench ontsnapt omdat ze snel door had hoe de sluiting werkte! Tjaaa… Zeg nou zelf???

Strakjes weer de puppycursus, de vierde keer. Was ik even van mening dat dit niet zo nodig was, wij hebben dit tenslotte al drie keer doorlopen en zijn wij wel op de hoogte van het opvoeden van teckels. Ook is er altijd de hulp van pleegmoeder Frutsel die, gek als ze is op puppy’s, de kleine hummel zeker onder haar hoede neemt. De kleine hummel bleek echter ‘Het Grote Buiten’ nogal eng te vinden en heb ik haar toch maar ingeschreven. Want, zeg nou zelf, ieder ‘kind’ heeft recht op onderwijs en zo ook kennis te maken met andere hondjes en samen met het baasje spelenderwijs te leren hoe zij zich dient te gedragen onder de bezielende leiding van juf Anneke.


Showallures staan haar iig goed, toch; Zeg Nou Zelf

Buiten is Yara nog een held op (karamelkleurige) sokken… Het hondje van de buurvrouw dat stokstijf stil bleef staan en heel vriendelijk kwispelde toen ze kwam snuffelen bleek toch in haar ogen een angstaanjagend monster en ze sloeg jammerend op de vlucht. Spelend in de tuin hoorde ze een buurhond blaffen en wist ze niet hoe snel ze naar binnen moest rennen naar de ander teckels. Zeg nou zelf, is het dan niet fijn om je even te verschuilen in de roedel?


Wat een prachtig Jasje knitwear by Regina

Slechts de eerste 2 nachtjes heeft Yara maar kort gehuild en gaat ’s avonds braaf naar bedje toe om de hele nacht lekker te slapen, altijd fijn voor baasjes. Eet ze netjes haar bakje leeg, zeer tot ongenoegen van Frutsel die als liefdevolle pleegmoeder haar graag een pootje (nou ja, bekje dan) zou helpen. Ook Floortje, die doorgaans niet zo gek is op indringers, is zelfs af en toe een beetje pleegmoeder. Zij is vooral goed in het oren wassen! Brownie is stapel op het nieuwe speelmaatje. Er is wel een ding wat hij niet zo leuk vindt: Yara jaagt ook regelmatig achter het speeltje van Floortje aan om het van haar af te pakken. En dat gaat Brownie echt te ver. Er is er maar een die Floortje mag opjagen en dat is Brownie! En dat laat hij haar weten ook want zeg nou zelf, je hoeft niet alles te pikken. En wij, we zijn er allang aan gewend en is de vierde Musketeckel niet meer weg te denken uit ons gezin.

Tot de volgende keer.

Lieve teckelgroetjes,

Regina

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?