Januari 2019

Het perfecte teckelplaatje

Je komt ze tegenwoordig overal tegen: foto’s van ieders geliefde teckel(s). Mooie, grappige, lieve, aandoenlijke foto’s. Uiteraard ziet u ze wel voorbij komen op facebook-, LinkedIn- of Instagrampagina’s of welke (teckel)website dan ook. Of bent u zelf de fotograaf van zo’n perfect plaatje.

Natuurlijk ben ik ook een van die teckelbaasjes die vaak genoeg met de camera stand-by achter mijn Musketeckels aanrent, loopt of kruipt in de hoop weer een geweldig kiekje te kunnen schieten. Vaak moet ik me daarbij in zeer onhandig posities wurmen om ook zo laag bij de grond te liggen als de teckels. Dat dat me soms enige rug- of nekspierverrekkingen of kuitkrampen oplevert neem ik maar op de koop toe, alles voor een leuke foto. Ik vraag me af of dat bij de andere baasjes nou ook het geval is of dat alleen ik zo krakkemikkig ben!?


Schaap om wolfie Brownie

Neem nu de kerst, hoe leuk is het als je toch met een kerstige achtergrond een mooi plaatje van je lievelingen kan schieten om dit te delen met diverse media en/of te gebruiken voor een mooie kerstkaart. Dus als het huis in kerstsferen gehuld is roep ik de Musketeckels tezamen en vouw ik me vol enthousiasme laag bij de grond met de camera paraat om de mooiste kerstfoto te schieten. Ik heb nog schattige mini kerstmutsjes gekocht om mijn schatjes nog verder in kerstsfeer te brengen. Nu zijn onze Musketeckels best heel braaf hoor, nou ja… hou het maar op braaf en willen ze best wel eens op de foto. Lopend in het bos of op het uitrenveld, zonnebadend in de tuin en in soms hilarische slaaphoudingen waar dan ook. Dat ik meestal talloze foto’s moet nemen voor ik er eentje heb die bruikbaar is, het zij zo. Maar waar ze heel slecht in zijn is poseren en stil zitten of liggen en kijken naar de camera.


Het perfecte plaatje Musketeckels

Na diverse pogingen om eerst de kerstmutjes op te zetten slaat er iets van frustratie toe: Heb ik bij nummer een goed en wel een mutsje opgezet en ben ik met nummer twee bezig, heeft nummer drie het mutsje van nummer een al in de bek en ontstaat er een muts-trek wedstrijd. Zijn het niet net kleine kinderen…? Oké, zucht… Dan maar zonder mutsjes op, een foto van teckels al ‘muts-trekkend’ is ook leuk niet waar? Helaas, als ik aan het fotograferen sla zijn de mutsjes ineens niet meer in trek en willen ze steeds bij me schoot kruipen, pfffff…

Van mijn blijf, zit, braaf, blijf… BLIJF… ALSJEBLIEFT, trekken ze zich niet veel aan! Hoe doet zo’n professionele fotograaf dat toch ook weer. Een tijdje geleden hebben we een mooie fotoshoot van ze laten maken wat toch in ‘no time’ een prachtige serie opleverde. Steeds zet ik ze in positie onder de kerstboom… èn daar komen ze weer…Koekje erbij dan maar… ook geen succes, ze zoeken ieder een apart plekje om het koekje te gaan eten… Aaarrgghh… En als er dan een moment is dat ze even stil zitten èn leuk zijn doet mijn smartphone er ineens erg lang over om scherp te stellen en de foto te maken. Hoezo SMARTphone… als ‘ie echt smart was wist ‘ie precies wanneer de foto te maken! Ik vraag me af of dat bij de andere baasjes nou ook zo gaat of alleen bij mij!? Uiteindelijk heb ik na een poging of tachtig, zo’n drie uurtjes verder en de wanhoop nabij toch eentje die ik dan maar leuk genoeg vind. De teckels zijn opgelucht dat ik er klaar mee ben en gaan tevreden lekker slapen op de bank (en liggen daarbij keurig stil maar ja dat is weer geen leuke kerstfoto), Zo’n fotosessie blijkt zeer vermoeiend.

Enkele dagen later zijn we te gast bij de familie Zwart. Bij binnenkomst treffen we Marion aan de tafel bezig met een puppyfotoshoot. Voor een mooi opgebouwd decor moeten alle pupjes even op de foto om ze op hun best te presenteren op de Black Palace website.


Ook puppy’s kunnen last hebben van opvliegers en hebben dringend frisse lucht nodig

Zweetdruppeltjes parelen op haar voorhoofd en lijkt enige frustratie zich van haar meester te maken. Ik krijg een beetje zo’n deja vu gevoel! Mooie portretfoto’s van zeven pupjes is wel iets anders dan drie Musketeckels op een foto zien te krijgen.


Teckeltouwtrekken

Vooral kleine nieuwsgierige, zeer actieve teckelpeutertjes zitten al helemaal niet stil en weten nog niet wat zit of blijf betekent! We slaan met z’n allen aan het helpen en met geluidjes, speeltjes en voorzichtige puppy-houtgreepjes weten we de hummeltjes in bedwang te krijgen zodat er toch mooie èn leuke foto’s straks te zien zijn op de site. Respect, Marion en Cees, want meestal zijn er niet zoveel helpende handjes paraat.

We hopen dat u allen een mooie kerst(foto) hebt gehad en wensen we u een goed en gezellig einde van het oude jaar en een prachtig en gezond 2019!

Lieve teckelgroet,

Regina

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?