Maart 2017


Regina met schoonheidsspecialiste Twist and Shout alias Frutsel

Een nieuwe column van Regina en haar altijd bezige teckeltrio en hun belevenissen

De Schoonheids-Frutsel-liste

Teckels in opleiding schoonheids Teck-een

De Schoonheids-Frutsel-liste

Hebt u dat nou ook? Na een intensieve werkdag op de fiets of in de auto naar huis. Pfff… dat zit er weer op. Thuisgekomen als eerst de bench open en begroet worden door 1 of meer uitzinnige Musketeckels. In mijn geval dus 3!

Ha, die baas, wat fijn dat je er weer bent! Na het uitlaten eindelijk met een kopje thee onderuit zakken op de bank. Beentjes omhoog en even bijkomen!
Wat is er dan fijner dat er een teckel (of 3) bij je op schoot kruipt en je heerlijk uitgebreid met ze kan knuffelen. Zo ook bij mij. Na het knuffelen gaat de altijd actieve Floortje op zoek naar een speeltje. Brownie gaat ook iets voor zichzelf doen, hetzij kluiven op een of ander lekker bot, lekker luieren of een combinatie van die twee. Soms probeert hij stiekem een schoen of slipper van mij te pakken te nemen en die eens flink onder handen te nemen! Frutsel bedenkt zich dan geen moment. Zij heeft mijn schoot dan geheel voor zichzelf en maakt daar dankbaar gebruik van. En die dankbaarheid wordt uitgedrukt in een heuse schoonheidsbehandeling voor mij.

 

Moe gewerkt hang ik onderuit, Frutsel klimt tegen me op en legt haar voorpootjes om m’n nek. Ik hou haar lijfje stevig beet en we knuffelen even lekker. Al kwispelend lijkt ze mijn gezicht ernstig en vooral aandachtig te bestuderen. Dan kijkt ze me diep in mijn ogen en ik kan haar bijna horen denken: … “Hé baas, ik zie… dat er nog een amoebe op je gezicht zit… Dit moeten we echt even grondig schoonmaken…”! En dan gaat ze los. Mijn gezicht wordt voorzien van een uitgebreide ‘peeling’. Met haar ruwe tong raspt ze alle in haar oordeel mogelijk aanwezige oneffenheden en eventuele andere ongewenste zaken van m’n wangen, kin en voorhoofd.

Jaha, je denkt altijd dat je goed gewassen bent maar Frutsel blijkt oog (en neus) te hebben voor het opsporen van ongewenste amoeben en andere voor het menselijk blote oog onzichtbare microben die zich thuis voelen op de menselijke huid.

Vervolgens gaat ze verder met de ‘Oogkassopping’ (De naam voor deze behandeling werd door Marion bedacht en dit blijkt echt de enige juiste benaming voor deze behandeling!) De oogkas wordt zorgvuldig gesopt en hierbij probeert ze ook tot achter de oogbol te soppen. NIET FIJN! Als ze merkt dat er door mij enigszins tegengesparteld wordt gaat ze over tot het volgende onderdeel: de ‘Neusholtereiniging’. Ook niet echt favoriet want Frutsel gaat tot het uiterste en probeert haar tong zover mogelijk in de neus te duwen zodat de verste hoekjes van deze holtes bereikt kunnen worden.
Het hele gebeuren mondt bijna uit in een soort vechtpartij. Aan de ene kant ik, die haar handelingen uiteraard niet zo kan waarderen; en aan de andere kant Frutsel die duidelijk van mening schijnt te zijn dat deze behandeling zeer noodzakelijk is.

 

Ze zal het waarschijnlijk heel lief en zorgzaam bedoelen maar terwijl het teckelkwijl van m’n gezicht afdruipt bedenk ik me wat zo’n teckeltong allemaal verder aflikt en wast. Dan voel ik me echt niet schoon, fris en herboren zoals je je voelt na een professionele schoonheidsbehandeling uitgevoerd door een echte (menselijke) schoonheidsspecialiste. Integendeel de drang om grondig m’n gezicht te gaan afschrobben onder de kraan (inclusief oogkas en neusholtes) is dan ook groot, heel groot.

En ik weiger, ik weiger pertinent mee te werken aan de gebitsreiniging die ze ook met enige regelmaat probeert uit te voeren!

Tot de volgende keer!

Lieve teckelgroet, Regina

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?