December 2019

Vuurwerk


Een mooi nieuwjaar gewenst van de Musketeckels

Na de heerlijke kerstdagen breekt de tijd weer aan om het oude jaar vaarwel te zeggen en het nieuwe jaar te verwelkomen. Dat dat met allerlei feestigheden, lekker eten en drinken (al dan niet in grote hoeveelheden) gepaard gaat is uiteraard duidelijk. Ook hoort hier natuurlijk vuurwerk bij. En is het niet prachtig? Voor miljoenen worden schitterende kleuren vergezeld van veel lichtflitsen, geknal en ander luid klinkend bombarie zoals gesis, gefluit en gekrijs onze Hollandse luchten ingeschoten en de hemel in vuur en vlam gezet.

“Halfzusje”Twist ’n Shout FBP laat hier de mogelijke oplossing zien voor het grotendeels ontwijken van het vuurwerk 

Al dan niet afgestoken onder invloed van menig glaasje alcohol staan hele families buiten te genieten van al dit fraais. Dat we hierbij een longaandoening oplopen van de enorme rookontwikkeling, een gehoorbeschadiging opdoen door een overdaad aan decibellen of ledematen of ogen zwaar beschadigen of zelfs verliezen nemen we voor de gelegenheid voor lief. Alles voor het spektakel!

Ook ik heb aan deze gekte meegedaan, je kreeg het gewoon mee in je jeugd, later is het zo leuk voor de kinderen en nu, inmiddels wat meer ‘belegen’ zal ik maar zeggen, zie ik wat beter wat voor gevaar het allemaal met zich meebrengt omdat, helaas, de mens en dan vooral de jongeren onder ons, steeds meer en meer onbezonnen met dit gevaarlijke spul omgaat. Vuurwerkbom onder een auto, de argeloze fietser of voetganger bekogelen met een of ander knalwerk en wat hebben we een lol!


Dit is dus de Save This Selfie FBP nu Floor welke er zo uitziet op de oudejaarsavond etc..

Een rondje om met de hond wordt al gauw een hele overlevingstocht in deze dagen. Gelukkig is het in onze buurt redelijk te doen, nog wel. Van de enkele knal die er klinkt in de dagen voor Oud en Nieuw worden drie van onze Musketeckels niet echt warm of koud, behalve Floortje. Arme Floortje!

Al bij het kleinste ‘plofje’ trilt ze over haar hele lijfje en raakt volledig overstuur. Naar buiten wenst ze niet meer te gaan en als ze echt mee moet om te plassen doet ze eenvoudigweg gewoon niets. Alleen als ze echt moet gaat ze gauw zitten maar bij het geringste geluid dat ook maar op een plofje lijkt sleurt ze ons mee naar huis. Oudejaarsdag, als zo ongeveer de hel losbreekt, houdt ze rustig haar plas zo’n 20 uur op. Kon ze eerder nog wel in de achtertuin, lukt dat ook niet meer omdat we zo’n aardige achterbuurman hebben die, om verder niemand lastig te vallen, zijn vuurwerk in zijn eigen achtertuin afsteekt. Laat die tuin nu net vlak achter die van ons liggen. Arme Floortje! Ook hebben we een buurman verderop die blijkbaar bij een vuurwerkfabriek werkt of zo. Elk jaar maakt hij er een echte show van: Op het grote kruispunt naar ons dorp schiet hij zeer zware vuurpijlen de lucht in, waarvan de knallen als complete schokgolven het dorp teisteren en de ramen er bijna uitvliegen. (maar oh, wat is het schitterend mooi om te zien)

Meestal lukt het me om vrij te zijn op de 31ste december om, buiten het oliebollen en appelflappen bakken, bij mijn Musketeckels in de buurt te zijn. Gauw af en toe even snel buiten een plasje en gauw weer naar binnen. Pff, ook ik vind het soms echt niet leuk meer. Wellicht moet ik eens een soort van ‘Indoor Pee-ground (inclusief ‘Shit-spot’)’ bedenken voor mijn teckels zodat we oudejaarsdag en alleen die dag gewoon helemaal niet naar buiten hoeven. Maar ’s nachts om 24:00 uur achter het raam of voorzichtig toch even buiten want we willen het graag goed zien (hoe menselijk), toch even genieten van dat prachtige vuurwerk, de lichtjes, de kleuren. En dan weer gauw veilig en warm binnen met een verse oliebol en appelflap, hoe lekker is dat!

Ik wens u allen een veilige en gezellige jaarwisseling

en vooral een mooi en gezond (mèt al uw ledematen) 2020!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?