Teckel Doe Dag 2014

Eerste Teckel Doe Dag enorm succes!

Leuk entree toch

Afgelopen Zondag, 29 Juni 2014, een prachtige dag voor mij en mijn (teckel)vrienden, vele van de door mij gefokte teckels kwamen weer terug naar de polder om een echte teckel reünie te gaan beleven met elkaar.

Gezellig he

Ingeborg met No Mercy uit Belgie

 

Zelfs de toiletten waren beteckeld!

 

Het weer was ons goed gezind en de hele ijsbaan was ontzettend beteckeld, tot en met de toiletten toe!

Gezellig he

Voor de gelegenheid had ik een keurmeester gevraagd om de hondjes allemaal te bespreken, mevr. Inge van der Does heeft met veel enthousiasme en zeer liefdevol de deelnemende teckels besproken.

Alle deelnemers kregen een oorkonde en medaille, als extra aandenken aan deze dag, had ondergetekende voor elke deelnemer een hartvormig fotolijstje met de kleuren van waar het betreffende pupje destijds bij ons bekend was; dus als voorbeeld; in het eerste nest van Qwispel had Jolene een zwart bandje, dus haar fotolijstje is als hoofdkleur zwart met rosé dit dan weer omdat het een teefje is. Deze fotolijstjes sierden afgelopen kerst onze boom.

Prijzen te kust en te keur!

Prijzentafel voor de schoonheidskeuringen

Er waren diverse prijzen te winnen,

Schoonheidskeuringen:

Elke klasse had een 1 t/m 4 de prijs,

er waren vier klassen,

Klasse 2 volwassen J- en K-nest ,

Klasse 3 jong volwassen L- en M-nest,

Klasse 4 jeugd N- en O-nest

Klasse 5 puppy’s P- en Q-nest.

Best Of Best

Ook was er aan de B.O.B. van de show gedacht, een reuze beker gesponsord door HGS Sportprijzen.nl ; uit elke klasse moesten de nummers 1 tegen elkaar, een beste klus voor keurmeester Inge!

B.O.B eigenaar en fokkers

Vandaag ga ik voor de Jeugd oordeelde Inge, daardoor werd onze Penny-Lane alias Fanny de Beste Black Palace teckel van de Eerste Teckel-Doe-Dag!

Nogmaals van harte Leslie en Peter, ook namens Alex, met dit mooie resultaat.

Na de schoonheidskeuringen werden de prijzen direct uitgereikt, zodat dat onderdeel direct was afgerond. Op de bijgaande foto’s de prijswinners.

Meiden hadden elkaar direct gevonden

Kleurwedstrijd

Verder waren er ook prijzen voor de kinderen, zij konden de kleurplaten,(van uiteraard teckels) bij ons verkrijgen en deze zo goed mogelijk inkleuren; ook voor deze jonge deelnemertjes waren er prijsjes beschikbaar de allermooiste werden nog beloond met een standaardje, verder kreeg ook elk kind een medaille.

opgetogen gezichtjes bij de uitslag van de kleurwedstrijd

Zoals bij elke wedstrijd waar prijzen vallen te verdienen, was er ook een heuse poedelprijs, deze werd gewonnen door een opvallende outsider genaamd Sepp; hij zag kans om te ontsnappen en zo de teckelrennen tijdelijk even stil te leggen. Sepp is de (ruwharige) teckelvriend van onze Pit-Stop; alias Pelle, zij wonen bij Sonja en Jos in het verre Heerlen.

Poedelprijs voor Sepp

Wij hadden een extra beker voor de keuze van de keurmeester en de keuze van Cees en Mijzelf, echter de keurmeester kon geen keuze maken uit 2 favorieten, zodat Cees en ik besloten dat Inge onze beker ook kon geven aan haar beide keuzes,

Extra Prijs voor Mister Hope Morris

deze prijzen gingen naar onze Lazy-Summer; alias Summer, huisgenoot van onze James en J.J, eigenaren Rona en Mario uit Den Helder en de reu uit het M-nest Mister Hope; alias Morris van Conny uit Sneek.

Extra prijs voor Summer (links)

Complimenten niet te weinig Keurmeester Inge, gaf ons bij het afscheid nog een dikke pluim; niet alleen zijn de teckels van Black Palace erg (ondanks weinig of geen showervaring) zeer prettig van karakter, de eigenaren en vriendengroep van ons aandoenlijk, en bovenal viel het Inge op dat de teckels van ons ook nog mooi waren, kortom een heerlijk totaalpakket uit de kennel Black Palace.

Wat een uitzoekerij

Tot zover de pluimen welke de keurmeester op mijn hoed stak, even heb ik moeite gehad om niet naast mijn Laarzen te gaan lopen, daar was immers geen tijd voor deze dag, stiekem beken ik wel dat ik zo nu en dan van al de complimenten die ik en onze hulptroepen mochten ontvangen, zo nu en dan nog even van nageniet.

Uitslagen teckelrennen!

Voor de beste laatste zes overgebleven teckelrenners van de dag, was er een beker met kwalificatie.

Zo was er rond de klok van 13.00 uur een lunch voor iedereen, met heerlijke eigengemaakte soep van Alex, en heerlijke eigengemaakte salades aangeboden door ons van Black Palace.

Lunchen

Lekker soeppie

Dan het meest hilarische moment van de dag; de teckelrennen;

Deze zes winnaars bleven over uit de ruim dertig deelnemers, na een spannende knock-out race, met als starters Cees en Fred & Charlotte van Stein, sponsors van Stein motoren, Billy-Ray keek kritisch en streng bij de finish.

De prijsuitreiking was ook direct na de races; de namen van de snelste 6 teckels:

Night-Fever; alias Manny 13 maanden, eigenaren Corine en Bart uit Baarn.

Jackpot; alias Joris 3,5 jaar, eigenaren Marijke en Bert uit Poortugaal.

May-Day 19 maanden, eigenaren Cindy en Henk en Lieke en Nina.(D-H)

King Kick Off; alias King 28 maanden oud.

Ira; vriendin van Manny outsider van Corine en Bart uit Baarn.

Never Mind; alias J.J. 13 maanden van Rona en Mario uit Den Helder.

Eerste werd onze King, Tweede Joris en Derde werd Ira.

Al met al een superleuke dag met vele (polderse) bezoekers en vele vrijwilligers en deelnemers, welke allen vol lof waren over deze dag……

Verder was er een journaliste en fotograaf welke de dag erna, Maandag 30 Juni nog voor de extra kers op de zogezegde taart zorgden, in het Noord Hollands Dagblad, de editie van Schagen, stond een prachtig stuk over ons, Black Palace met een (supergrote foto) impressie van deze dag!

Nogmaals dank aan alle lieve vrienden, welke mij steunden, steunen en liefhebberij hebben in mijn passie, de teckels!!!

Lieve teckelliefhebbers, ik ga nu even nagenieten van de lovende woorden van de deelnemers/bezoekers van de Teckel-Doe-Dag, de fijne plek welke voor onze Luna is gevonden, de foto’s van ons Q-nest bij de nieuwe eigenaren en tenslotte van ons R-nest, die onze lang gekoesterde dromen over Chocolade en andere bruine dingen waarmaakt met hun komst.

 

Gelijk neem ik deze gelegenheid even aan om nogmaals Denise en Ralph, Chimène en Kaja te bedanken voor hun liefdevolle en intense verzorging van deze lieverd, voor de tussentijdse opvang op weg naar het definitieve nieuwe thuis voor Luna;

Ik ben zo blij en vooral dankbaar wat Denise met haar gezin voor Luna heeft betekent,

je zou iedereen zo’n “nichtje” met gezin toewensen, welke altijd, daar waar nodig,

klaarstaan om een helpende (honden/teckel) hand toe te steken.

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?