September 2018

Column van Regina

Regina en haar drie Musketeckels Westzaanse Kroosduiker

Beach Bums

Een uitrengebied is heerlijk voor onze teckels. Maar de uitgestrekte zandvlakte van onze Nederlandse kust met de zee alle bijbehorende dieren is waarlijk ‘Den Teckels Paradijs’! En zeg nou zelf hoe heerlijk is het ook voor ons mensen om met de haren in de wind en met blote voeten in het zand op het strand lekker uit te waaien en te genieten van het rustgevende geruis van de golven. (Dat je soms door harde wind wordt gezandstraald of bijna op een aangespoelde kwal, krab of scherpe schelp stapt, maakt het des te avontuurlijk…) Even weg van alle drukte kan de geest een beetje tot rust komen. En goddank wonen wij redelijk in de buurt. Nou ja, in de buurt… Het is wel even een autoritje maar in zo’n klein half uurtje kunnen we op het strand zijn.


Save this Selfie FBP=Floor met Precious en Urley Sunshine FBP = Brownie

Wat enigszins vervelend is dat de mensheid ooit bedacht heeft dat onze trouwe viervoeter tussen bepaalde tijden niet welkom is op datzelfde geweldige strand … En ja ik snap het ook wel, als zonneminnend Nederland op z’n handdoekje aan handdoekje uitgespreid en uitgebreid ligt te bakken is het natuurlijk niet fijn als er hele hordes honden over diezelfde handdoekjes met badgasten denderen.


Teckelstrandwandeling met Up Date Me FBP Festus en Xi wel- en Xtra Lala FBP Buddy en Coco

Maar badplaats Wijk aan Zee heeft daar iets op gevonden: Het Deelstrand. Een flink strandgebied wat in drie delen is gesplitst. In de delen 1 en 3 mag de hond aangelijnd en in deel 2 mag de hond heerlijk los op alle dagen en tijden, super!

Rijdend in de buurt van het strand weten onze Musketeckels het al: We zijn er bijna en hun enthousiasme uit zich in luid gepiep en flink heen en weer gedribbel over de achterbank. Kom op baas, open die deur! Nog een klein stukje sleuren aan de riem en we zijn er. Vrijheid blijheid alom! Hevig kwispelend waarbij zelfs hun teckelkontjes hevig heen en weer schudden laten ze merken hoe fijn ze het vinden op het strand.


Trektocht Musketeckels / Musketeckels op jacht

Als de riempjes los gaan zou je denken dat ze dan ook direct alle kanten op rennen. Maar nee, ze wachten op hun balletjes… Floortje springt zelfs tot de hoogte waar mijn heuptasje hangt en de ballen in zitten. En als de ballen zijn uitgedeeld gaan ze pas los. Frutsel heeft altijd een klein formaat tennisballetje wat ze altijd in haar bek draagt. We hoeven het niet te gooien blijkbaar vindt ze het leuk om het mee te dragen. Floortje, tja Floortje, wat moet ik nog zeggen… Handen te kort om haar Precious continue weg te gooien waarna ze hem met de snelheid van het licht ap’Floor’teert. Af en toe in zee duikend als Precious per ongeluk in de golven terechtkomt. Er in ‘no time’ uitziend als een soort ZeeZandmonstertje (over ‘Zandhazen’ gesproken…). En soms als er veel zeeschuim op het water ligt is ze zelfs totaal onherkenbaar.


Urley Sunshine FBP = Brownie

Brownie heeft ook een bal maar die van Floortje vindt hij veel leuker en dus wordt het een strijd tussen die twee wie het eerst Precious vangt en om ruzie te voorkomen letten we op dat ze evenveel kans maken om Precious te vangen. Frutsel is dan nooit te beroerd om ook de bal van Brownie erbij te dragen wat er soms hilarisch uitziet, 2 ballen in haar bekje.


Soort van balletje balletje

Frutsel vindt alles geweldig op het strand. Zo steekt ze haar neus in zaken zoals hoopjes schelpen en afval (al dan niet organisch), baadt pootje in zo’n klein zee meertje, scharrelt zo af en toe een dode vis of krab bij elkaar, de balletjes even terzijde leggend of gaat op meeuwenjacht. Dat laatste vinden wij niet zo prettig want soms rent ze wel erg ver uit de buurt als de meeuw van haar keuze steeds wegvliegt en verderop weer gaat zitten, Frutsel zo met zich mee lokkend. Maar gelukkig weet ze ons en/of haar balletjes toch snel weer terug te vinden.


Teckels Xi-Well en Xtra Lala FBP Buddy en Coco met vrouwtje Milly

Zo nu en dan komen we uiteraard andere honden tegen. Dat is nog wel een dingetje want Brownie blijk erg beschermend ten opzichte van ‘zijn’ meiden. Al zijn de bedoelingen van de andere hond nog zo vriendelijk, niet uitgesloten is dat hij er simpelweg letterlijk bovenop zit dat Frutsel en Floortje niets overkomt. Hoe groot de andere hond ook is hij springt er letterlijk bovenop al blaffend en grommend. Hij werd al eens, beschamend genoeg, vergeleken met een Pitbull door een baasje wiens hond slachtoffer werd van dergelijk ontmoedigingsbeleid.


Value Viper FBP Hobie 2018 / Xtra- Large FBPCobus van de weerribben

Echt de zee in gaan ze niet. Ja, Floortje wel maar dan alleen om Precious uit het water te vissen. Ik denk dat dit aan de golven en hun geluid ligt. Alleen als ik zelf het water inloop en echt heel erg enthousiast ga doen komen ze wel bij me. Mijn enthousiaste geplons in de zee moet er wat vreemd uitzien voor andere aanwezigen want ik krijg soms verwonderde blikken toegeworpen… De teckels kijken me in het water aan met een blik van “Zo leuk is het echt niet hoor baas, wacht maar als jij van die korte pootjes zou hebben.” Dus meestal houden we het de zee snel voor gezien; het strand is sowieso groot genoeg. Moe gespeeld en terug in de auto vallen ze direct in slaap en de rest van de dag hebben we geen teckel meer aan ze. Heerlijk zo’n dagje strand. En waar ik nog het meest blij van word: Die heerlijk enthousiast kwispelende wiebelkontjes!

Tot de volgende keer.
Lieve teckelgroet,
Regina

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?