Mad Max FBP, Joep

JOEP *09-11-2012 +10-02-2022

Op 10 Februari bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze lieve teckelvrienden Mirjam en Marco afscheid hebben moeten nemen van hun allereerste teckelvriend, wat waren zij gelukkig en trots op deze altijd relaxte Joepie, gelukkig heeft Mirjam waarschijnlijk met de hulp en liefde van Marco een mooi overzicht van zijn weliswaar wat korte leven geschreven; ook Jaap zal bij het schrijven van deze memories ongetwijfeld geholpen hebben!

 

Negen jaar geleden mochten wij de allerleukste teckel meenemen bij de allerleukste fokker. Hij heette Mad Max from Black Palace en luisterde bij ons naar de naam JOEP. Er was van alles gaande in ons leven en een teckel is de beste therapie die je jezelf kan wensen, zo hebben wij geleerd. Zo’n clowntje dat jou nodig heeft, dat jij mag verzorgen en dat jou aan het lachen maakt. Joep was al snel het middelpunt van ons leven. En als hij dat even niet was, dan herinnerde hij ons daar wel aan. Als een koning op zijn troon beheerde hij de bank in de woonkamer en maande ons middels piepen tot onderdanig gedrag zoals lekker over zijn buikje aaien.

Mad-Max en Regal Duo Penotti beide FBP JOEP EN JAAP

Van zoveel gezelligheid konden we geen genoeg krijgen, dus na 1,5 jaar kwam er een teckeltje bij; Jaap. Op kraambezoek bij Marion en Cees vond Joep het allemaal maar niks, al die puppies die op hem afkwamen. Hij week niet van onze schoot en uitte duidelijk zijn ongenoegen middels zijn welbekende klagende piepje. Als dat maar goed zou gaan met de nieuwe pup in huis… Maar eenmaal thuis pakte het geweldig uit. Joep leidde Jaap letterlijk het huis binnen en gaf hem een rondleiding in zijn domein. Vanaf dat moment waren het dikke vrienden. Joep was een heel relaxte teckel. Vond alles wel best, ging graag mee met wandeltochten, maar het moest niet te snel allemaal. Later bleek hij hartruis te hebben. Het belemmerde hem misschien wel in zijn energie, maar niet in zijn levenslust. We hebben zelfs met hem op behendigheid gezeten. Ging ie halverwege het parcours even naar de instructeur om hem een lik te geven en dan weer relaxed trippelend terug de tunnel in. Op alle uitjes en vakanties zag je hem genieten en daar genoten wij ook weer enorm van. Zo ook in zijn omgang met Jaap, lekker tegen elkaar aan kruipen en ook samen stoeien en door de tuin scheuren. Ze hebben samen een hoop ondeugende streken uitgehaald… Wat hebben wij veel gelachen om die twee.

Helaas heeft Joep zijn hartkwaal ertoe geleid dat hij niet heel oud mocht worden, 10 februari hebben we hem moeten laten gaan wegens ernstig hartfalen. Hij was toen 9 jaar. We hadden heel graag langer van hem genoten, maar we hebben wel 9 jaren aan toffe herinneringen aan Joep en daar zijn we dankbaar voor.

 

Vanzelfsprekend wensen wij Mirjam, Marco en Jaap heel veel sterkte toe met de verwerking van dit veel te vroege afscheid van een bijzondere teckelman!!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Teckelkennel Black Palace. Alle Rechten Voorbehouden.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?